Rendszerüzenet

Utasbiztosítás - a nyaralás egyik elengedhetetlen tényezője!

Bár a klímaváltozás miatt a nyaralások az utóbbi években kitolódnak őszre és tavaszra, ennek ellenére mégis a legtöbben nyáron választják a szabadságot és a külföldi utazást. Ne feledkezzen meg az utasbiztosítás kötéséről sem!

Összegyűjtöttünk pár kárpéldát az elmúlt időszakból, mely bizonyítja, hogy a nyaralás egyik elengedhetetlen tényezője az utasbiztosítás. 

Nagyon sokan igyénybe vesznek szervezett utakat, illetve repülős utakat is. 
Meghatározott térítés járhat például járattörlés, késés vagy útvonalmódosítás esetén is kárbejelentést követően. Megtérítheti a biztosító a már kifizetett, de fel nem használt utazási költségeket, mint például a repülőjegy árát, a szállásköltségeket vagy más előre fizetett szolgáltatásokat, illetve a hazautazás többletköltségét . 
Ezzel kapcsolatos cikk itt olvasható: Cikk

Megtörtént esetek, és ahol volt utasbiztosítás is:
1. Búvárkodás Egyiptomban. A károsult első nap barátjával együtt merült, feljöttek a hajóra, elment tusolni délután, majd „összeesett” a fél oldala (jobbkar láb és arca). 2 órával később kötöttek ki, hol bevitték az ottani kórházba.Szív ultrahangot néztek, vérnyomás, és koponya CT, mind negatív eredményt mutatott. Majd 8-10 órára dekompresziós kamrába helyezték.Ezt követően stroke gyanúja lépett fel, ahol a szükséges kezelések után elkezdték a fizikóterápiás kezelését a betegnek. Stroke igazolódott, ezért speciális felszereléssel és kísérő orvossal hazaszállították az ügyfelet. Kórházi ellátás 18 napra és minden orvosi és kezelési költség EUR 66.000

2. Thaiföldi pihenése során a károsult motoros balesetet szenvedett. Kórházi ellátást és utókezelést követően tért haza útjáról. Kórházi ellátás, kötözés és gyógyszerköltség összesen 552.000,- Ft